Peuteropvang

Peuteropvang is leuk en leerzaam

Spelen! Kinderen willen spelen! Binnen of buiten. Samen of alleen. Ze willen plezier maken en ze willen voortdurend nieuwe dingen ontdekken. Kinderopvang Dolfijn biedt kinderen de ruimte om te spelen en te ontdekken. 

Kinderen vanaf 2 jaar mogen naar de peuteropvang. Dat is niet alleen erg leuk, maar is ook een goede voorbereiding op de basisschool. De peuteropvang is een plek waar uw kind met plezier naar toe gaat. Er is volop ruimte en gelegenheid om te experimenteren en te ontdekken. Onze pedagogisch medewerkers creëren een stimulerende en uitdagende omgeving. De peuters komen hier op vaste tijden, zij worden begeleid door een vast team van pedagogisch medewerkers en ontmoeten natuurlijk heel veel leeftijdgenootjes.

De pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een geldig diploma, VOG, VVE-certificaat en EHBO diploma.

De peuteropvang is de leukste manier om contacten op te bouwen, rekening te leren houden met elkaar en vertrouwen te hebben in de wereld om je heen.

Via taal, beweging en creativiteit zal uw kind zich met veel plezier ontwikkelen.

Naast plezier maken met de andere kinderen geven onze pedagogisch medewerkers uw kind altijd de individuele zorg en aandacht die het nodig heeft. Bij kinderdagverblijf Dolfijn werken we met de VVE-methode Piramide.

Voor- en vroegschoolse educatie

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. VVE is een verzamelnaam voor landelijk vastgestelde methodes die jonge kinderen spelenderwijs stimuleren in hun ontwikkeling. Het ontwikkelingsgerichte activiteitenaanbod op de locaties Luchen en Toff van Dolfijn komt tot stand met de VVE-methode Piramide. Dolfijn zorgt er op deze manier voor dat alle kinderen in de peutergroep, goed voorbereid naar de basisschool gaan.

Dolfijn staat vanaf 1-1-2020 in het Landelijk Register Kinderopvang niet meer geregistreerd als VVE-locatie. Peuters krijgen wel een VVE-aanbod.

Hoe werkt VVE?

VVE werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld en het dagritme van kinderen. Kinderen worden hierdoor in hun brede ontwikkeling gestimuleerd. We doen dit op een speelse- en actieve manier. We letten bij alle kinderen in de groep op het stimuleren van de taalontwikkeling. Maar we oefenen ook extra met samen spelen, wachten op je beurt, delen, kleuren herkennen en tellen, opruimen wat je hebt gepakt, speelgoed delen, zingen, luisteren, knippen, plakken, verven en nog veel meer leuke dingen. 

De voordelen van VVE

  • Draagt bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen;
  • Zorgt voor een vlotte start op de basisschool;
  • Heeft oog voor de behoeftes van ieder kind;
  • Geeft meer zicht op en speelt beter in op ontwikkelingsachterstanden van kinderen.

Contactgegevens Luchen

Graspieper 10B
5731 SP Mierlo
0492 – 724 804

LRK Luchen:         114 588 867

Contactgegevens Toff

P. de Winterstraat 7
5731 EJ Mierlo
0492 – 660309

LRK Toff:             502 325 793

 

© 2023 Kinderdagverblijf Dolfijn